Thomas Erex

Rucolapesto med cashewnødder

vegansk pesto med smag af ost

Brug den til ovnstegte kartofler, fortynd den lidt og brug den som salatdressing, smør den på ristet brød, brug den til pasta, smør den på en kartoffel- eller tomatmad… pesto er ganske enkelt godt til en masse forskellige formål. Pesto bringer et godt smagsboost, der hvor der er brug for det, komplimenterer andre ting godt og er perfekt rodet sammen med en skål pasta. Denne pesto er lækker og “ostet” i smagen, hvilket skyldes især gærflagerne men også cashewnøddernes runde fedme. Du kan evt. udbløde cashewnødderne i vand nogle timer, så er de lettere at purere, men du kan også sagtens lade være. Hvis du ikke vil have din pesto helt fin og cremet, men godt kan lide lidt mere tekstur, skal du ikke udbløde cashewnødderne.

50 g. rucola
50 g. cashewnødder (rå og usaltede)
3 spsk. gærflager
1 spsk. citronsaft
en generøs sjat god olivenolie
(lidt vand, hvis du vil spare på olien)
salt
peber

Blend det hele sammen, juster konsistensen med vand eller olie, og juster smagen med salt, peber og citronsaft.

Sara fra Bananmad vil gerne tilføje, at hun godt kan lide hvidløg 😉 Det kan jeg også, men jeg bruger det ikke altid i min pesto, og slet ikke, hvis jeg skal have den med på uni fx.

6 responses

  1. 1ilith

    åh vad gott! detta ska jag testa!

    18. april 2013 kl. 17:50

    • thomaserex

      Du vil ikke fortryde det 😉

      18. april 2013 kl. 19:01

      • 1ilith

        Öh va?:)

        19. april 2013 kl. 08:36

  2. thomaserex

    Du kommer inte ångra det.

    19. april 2013 kl. 23:16

  3. Ally

    Hej 🙂 Hvor lang tid kan det holde, når man har lavet det? Og skal det opbevares på køl? Vh. Ally 🙂

    14. maj 2014 kl. 11:10

    • thomaserex

      Hej Ally 🙂

      Ja, smid den endelig på køl, og så holder den 3-4 dage, alt efter ingrediensernes friskhed, hvis altså ikke du når at spise den. Men det gør du nu nok 😉

      14. maj 2014 kl. 11:24

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.